Om oss här på Vänedal

Ylva
Min ridkarriär började som liten på Kungsbacka ridklubb som många andra. Suget var dock större en att bara rida terminvis och på det sättet kom jag i kontakt med islandshästar genom turridningar och ridläger under sommaren. Jag bytte relativt snart till en ridskola med islandshästar då jag fastnade väldigt fort för den här underbara rasen!

Min första häst Fjalar från Stenholmen fick jag i min ungdom och så småningom kom även Gnýr frá Bakkakoti hem till oss. Gnýr köpte jag genom Thilde Höök från Island. Med Gnýr har jag tävlat massor genom åren bla. några SM i femgång. Han är en grabb med en stor personlighet och vänlighet som idag går halvtid som verksamhetshäst efter blivit pensionerad från tävlingsbanan.  

Innan jag startade upp min verksamhet på heltid i juli 2014 så har jag bla arbeta hos Sofie´s Islandshästar på Häringe i Stockholm (2004) med turridning och ridskola. Under två år har jag också bott på Öland  (2008-2010) och drivit Kollberggårdens islandshästar åt familjen Kollberg som då bodde utomlands. Ridskola, turridning, inackodering, kurser, bed&breakfast var något av det jag hade hand om under den tiden.

Sommaren 2013 bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på hästarna och mitt företag. Då sökte jag in till Strömsholms islandshästutbildning i sista minuten. Under 2013/2014 läste jag ett år på Strömsholm som onekligen var något av det bästa jag gjort! Där blev jag efter klarat av alla praktiska och teoretiska prov; examinerad B-instruktör och C-tränare samt att jag blev tilldelad Svenska Islandshäst Förbundets stipendie för mina prestationer på Strömsholm! Riktigt roligt!

Sedan sommaren 2014 har jag arbetat heltid med min verksamhet på gården Vänedal som vi även bor på. Verksamheten består främst av ridskola, inackoderingar och privatundervisning i dagsläget. Någon träningshäst då och då.

Fredrik
"Gårdskarl" och världens bästa sambo. Han gör mycket på gården i form av snickra och bygga. Ibland rider han när vi har tid till det mellan jobb och barnpassning.