Ridskola

Jag håller i alla lektioner på ridskolan och är utbildad B-instruktör och C-tränare för islandshäst med mångårig erfarenhet av undervisning samt träning av islandshästar.

Grupperna är små med max 6 stycken elever i varje grupp. Kvalité framför kvantitét är viktigt för mig. Grupperna delas in efter ridvana och ålder (barn, ungdom och vuxen grupper). 

Lektionerna hålls i ridhuset på 20x40m och i paddocken på 20x55m med bra underlag och ordentlig belysning.   

Hos mig får du göra i ordning din häst före lektionen eller efter lektionen, ibland både och. Jag tycker det är en del i ridskoleverksamheten att få lära sig att ta hand om hästen, sadla och tränsa sin häst samt att lära känna den på marken.

Undervisningen bygger på den klassiska utbildningsskalan och varje vuxengrupp får en egen terminsplanering. Vi rider ut 1-3 ggr per termin när vädret tillåter. Vi arbetar också med hästen från marken som tex tygelkörning och longering.

Under terminen har jag ett teoritillfälle som jag kallar för teoriveckan. Under den veckan är det två teorikvällar man kan delta på. Det har tidigare varit clinics med temat "Tölt", "Lösgjordhet" , "Unghästens utbildning",  "Hästens arbetsform" och "Tömkörning och dubbellongering".

Hästarna är välutbildade, trevliga och har lättridna gångarter. Jag rider själv hästarna då och då. Ibland tävlas de och ibland rids de för tränare som Atli Gudmundsson, med andra ord lägg mycket tid på tillridning. Välförtjänt vila får hästarna både sommar och vinter för att hålla glädjen och arbetsviljan på lektionerna.

Teoriveckan vårterminen 2015 - Jag har clinic för ridskoleelever.